Skip to main content

خانه » آرشیو مقالات » سبک مینیمالیسم و ویژگی های آن

سلام خدمت همراهان گرامی تایلان.

امروز با سبک بی نظیر مینیمالیسیم و ویژگی های خاص آن آشنا می شویم.همراه ما باشید تا اطلاعات مفید و کاربردی در کنار هم بدست آوریم.

سبک مینیمال چیست؟
مینیمالیسم در لغت به معنای ساده گرایی، یا کمینه‌گرایی است. این مکتب هنری از اواسط قرن بیستم تاکنون در بسیاری از جنبه‌های زندگی ما ریشه دوانده و به خصوص در معماری و دکوراسیون ساختمان‌ها و منازل جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. مینیمالیسم در معماری و طراحی داخلی سبکی است که در آن به سادگی و آرامش فضا و نشان دادن ویژگی‌های جذاب معماری محیط توجه می‌شود. پالت رنگی مورد استفاده در سبک مینیمال معمولا تک‌رنگ است. به طور کلی رنگ به‌عنوان عنصری اساسی و تعیین‌کننده در این سبک طراحی مورد توجه قرار می‌گیرد. در سبک مینیمال از طراحی پلان آزاد، نور زیاد و مبلمان ساده استفاده می‌شود. تمام این موارد در کنار یکدیگر فضایی آرامش‌بخش و جذاب را خلق می‌کنند.

دکوراسیون مینیمال در طول قرن گذشته به سبکی پرطرفدار تبدیل شده است؛ اما این سبک منتقدانی هم دارد. منتقدان ماکسیمالیست (کثرت‌گرا) اعتقاد دارند که سبک مینیمال خسته‌کننده بوده و از خلاقیت و شور زندگی بهره‌ای نبرده است. برخی از طرفداران مینیمالیسم در پاسخ به این انتقادات به ویژگی‌های منحصر به فرد این سبک مانند مقرون‌به‌صرفه بودن، سازگاری با محیط زیست و توجه به آرامش و علاقه‌مندی‌های افراد اشاره می‌کنند.

تاریخچه طراحی داخلی مینیمال
سبک مینیمال به قرن بیستم زمان ساده گرایی برمیگردد. این سبک یک جنبش هنری است که در همه ی زمینه های هنری کاربرد دارد اما در سبک زندگی مفهوم بیشتری دارد. سبک مینیمال در طراحی محصولات بسیاری استفاده میشود. شرکت اپل یکی از شرکت هایی است که از این سبک برای طراحی استفاده میکند. سادگی و کارآمد بودن محصول در طراحی به سبک مینیمال بسیار مهم است.

مقاله پیشنهادی ما به شما دوستان عزیز: طراحی سبک ویکتوریایی

سادگی و خلوتی در طراحی داخلی مینیمال
ویژگی های سبک دکوراسیون داخلی مینیمال
طراحی داخلی به سبک مینیمال دارای ویژگی های سادگی و کارآمدی و بدون تزئینات با فضای باز است.

طراح در این سبک از فضا نهایت استفاده را میکند و هیچ فضایی را هدر نمیدهد.وسایل استفاده شده در طراحی سبک مینیمال همه کاربردی است و همه چیز بر اساس نیاز در خانه استفاده میشود.

دیوارها ساده و کمدها به صورت مخفی طراحی میشوند. سادگی و کارامد بودن وسایل باید در تمام فضای خانه در سبک دکوراسیون مینیمال دیده شود.

در خانه به سبک مینیمال باید هرچیزی که ضروری نیست و بلا استفاده است حذف شود. خرده ریزها و تزئینات کنار گذاشته شود وسایل سلطنتی و تجملات و… در سبک مینیمال جایی ندارد و باید خانه کاملا خلوت باشد و فقط وسایلی که کارآمد هستند و طراحی ساده دارند دیده شوند. این کار باعث میشود به دلیل باز شدن فضا، آرامش به وجود آید.این از مهمترین کارها برای داشتن خانه ای با سبک مینیمال است.
رنگ در سبک دکوراسیون داخلی مینیمال
در دکوراسیون داخلی به سبک مینیمال دیوارها ساده و به رنگ های سفید و روشن دیده میشوند. رنگ های روشن باعث بازتر دیده شدن فضا میشوند و حس تمیزی دارند. رنگ های روشن و خنثی پایه اصلی رنگ ها در سبک مینیمال هستند که در مبلمان و اجزای اصلی هم دیده میشوند. ترکیب رنگی که در سبک مینیمال دیده میشود رنگ های مشکی، طوسی، خاکستری، سبز کمرنگ و متریال به رنگ چوب های روشن است که کمی کنتراست به وجود آورد. اخیرا در طراحی به سبک مینیمال از متریال چوب کمرنگ برای کف در کنار رنگ های روشن و خنثی دیوارها و وسایل دیده میشود.
نورپردازی در سبک مینیمال
پنجره های خانه ها به سبک مینیمال را بزرگ طراحی میکنند تا نهایت استفاده را از نور طبیعی خورشید داشته باشند.

که این طراحی یکی از مواردی است که به کارآمد بودن خانه کمک میکند و محافظت از طبیعت و محیط زیست هم از ویژگی های طراحی به سبک مینیمال است.

استفاده از نورپردازی توکار یکی دیگر از موارد پرکاربرد در دکوراسیون داخلی مینیمال میباشد که این قابلیت را برای طراح داخلی فراهم میکند که نورپردازی محیط را بدون اینکه تجهیزات آن مشخص باشد و هارمونی مینیمال را برهم بزند انجام دهد

جزئیات در طراحی داخلی به سبک مینیمال
در اکثر خانه ها لوازم تزئینی دیده میشود ولی در خانه هایی که به سبک مینیمال طراحی شده اند هیچ کدام از این لوازم دیده نمیشود. طراح در سبک مینیمال از یک گلدان یا تابلو ساده برای تزئینات خانه استفاده میکنند تا خلوت بودن فضا از بین نرود و حس خالی بودن و آرامش در فضا حفظ شود. در سبک مینیمال از وسایل با رنگ های خنثی استفاده میشود.
مبلمان در سبک مینیمال

از مهمترین وسایل در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک مینیمال مبلمان است که اهمیت بسیاری دارد. طراحی مبلمان ها و وسایل در سبک مینیمال هم ساده و با رنگ های خنثی و روشن و بدون تزئینات و جزئیات است. از تعداد کمی مبل در طراحی داخلی استفاده میکنند و بیشتر از کاناپه های بزرگ چند نفره استفاده میکنند. مبل ها دور از هم و با فضای باز چیده میشوند.
طراحی آشپزخانه به سبک مینیمال
در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک مینیمال آشپزخانه بسیار کاربردی و ساده طراحی میشود. به طوری که نظم و هماهنگی اجزا دیده شود. کابینت ها با رنگ های روشن و دستگیره های توکار طراحی میشوند، قفسه ها مخفی و دور از دید هستند و باید هر وسیله جای به خصوص داشته باشد تا فضا خلوت و آرام دیده شود. سطح کابینت های سبک مینیمال مسطح است و هیچ وسیله ای روی آن ها جای ندارد. کف آشپزخانه براق است و از شیرآلات مدرن و ساده استفاده میشود.
سبک مینیمالیسم در معماری
ریشه معماری، طراحی داخلی و چیدمان منزل به سبک مینیمال به اوایل قرن بیستم و جنبش‌های ضد طراحی ویکتوریایی برمی‌گردد. سبک معماری مینیمالیستی از جنبش‌های دِ استایل و باهاس با الهام از کوبیسم در دهه ۱۹۲۰ پدیدار شد و معمارانی مانند لودویگ میس ون در روهه، معتقد به این نظریه بودند که مینیمالیسم حداکثر قدرت را به فضای معماری می‌دهد. طراحی مینیمالیستی اشتراکات زیادی با معماری مدرن، معماری باهاوس، معماری بروتالیست و طراحی مدرن اواسط قرن بیستم دارد.

سخن آخر
سبک مینیمال از آن دسته از سبک های نوظهور است که ویژگی های منحصر به فرد خودش را دارد و هنگام به کاربرد آن باید به اصول طراحی آن توجه نمود.

با تشکر از شما همراهان گرامی که ما را تا پایان این مطلب همراهی کردید.منتظر نظرات و پیشنهادات شما دوستان عزیز هستیم.

لغو پاسخ