Skip to main content

خانه » آرشیو مقالات » ابزار دریل چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

سلام خدمت دوستان عزیز تایلان.

دریل یکی از ابزارآلات ساختمانی است که با استفاده از نیروی چرخشی باعث ایجاد سوارخ بر روی سطوح مختلف می‌شود. دریل‌ها بسته به عواملی مانند سرعت، قدرت، گشتاور و اندازه به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند.

دریل چیست؟
دریل ابزاری بسیار پرکاربرد است که وظیفه اصلی آن سوراخ کاری بر روی سطوح مختلف و متریال‌های گوناگون مانند چوب، مصالح و انواع فلزات است.گرچه دریل ها را ابزاری برای سوراخ کاری می‌دانیم، اما این تنها کاربرد آنها نیست.

امروزه شاهد گجت‌ها و ابزارهای بسیار متنوعی هستیم که به دریل متصل می‌شوند. و برای فرایندهای مختلف مانند. برش کاری، باز و بستن پیچ‌ها، سیقل دادن و پولیش کاری به کار گرفته می شوند.سال‌های طولانیست. که دریل ها توسط انسان ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مقاله پیشنهادی ما به شما دوستان عزیز: مطالعه مقاله انواع رولپلاک و کاربرد های آن.

تاریخچه ابزار دریل
شاید کمی عجیب به نظر برسد. اما در حدود ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، انسان‌ها. شروع به ساختن ابزارهای چرخشی کردند که ساده‌ترین آنها تکه سنگی استوانه‌ای شکل و نوک تیز بود که بین دو دست قرار می‌گرفت و با چرخش مکرر سوراخ هایی در چوب و یا پوست و استخوان حیوانات ایجاد می کرد.در واقع این سرآغاز به وجود آمدن دریل‌ها بود.سال‌های بسیار گذشت تا اینکه اولین ماشین سوراخ کاری ساده که از یک کمان و یک ابزار نوک تیز تشکیل می شد در ۱۰۰۰۰ سال قبل ساخته شد.با پیچیدن نخ کمان به دور ابزار و به جلو و عقب حرکت دادن آن، با سرعت نسبتا بالایی می چرخید و عمل سوراخکاری را انجام می‌داد.

اجزای تشکیل دهنده دریل عموما به شرح زیر می باشد:
· سیم برق
· کلید روشن و خاموش
· تراز عمق سنج
· سه نظم
· دسته نگه دارنده
· کلید خاموش و روشن کردن حالت چکشی
· کلید تنظیم سرعت و یا دیمر
· کلید چپ گرد و راست گرد
انواع دریل
· برقی
· چکشی
· گیربکسی
· بتن کن
· شارژی
· دستی
· ستونی
دریل چکشی
احتمالا برایتان پیش آمده است. که بخواهید. چیزی بر روی دیوار نصب کنید. و مجبور شوید دیوار را سوراخ کنید اما موفق نشوید. گاهاً پیش می آید که نوک مته از شدت حرارتی که در اثر اصطکاک به وجود می‌آید سرخ می شود اما همچنان موفق به سوراخ کردن نمی‌شوید. دلیل کاملا مشخص است چرا که مصالح ساختمانی مانند بتن و سنگ از سختی بسیار بالایی برخوردار هستند. اگر چه این مواد در کنار سختی بالا از شکننده‌گی بالایی نیز برخوردار هستند که همین موضوع کلید حل مشکل است.

در واقع در دریل های چکشی همزمان با چرخش مته، به آن ضربات مکرر و با تعداد زیاد وارد می شود که باعث شکستگی در مقیاس کوچک در سطح تماس نوک مته با سنگ یا بتن می‌شود. البته نا گفته نماند که برای سوراخ کاری توسط دریل چکشی به مته الماسه مخصوص نیاز خواهید داشت.چرا که نوک این مته ها از آلیاژ های بسیار سخت و مقاوم ساخته می‌شوند. و در اثر ضربه دچار تغییر شکل نمی‌شوند.دریل های چکشی نسبت به دریل‌های برقی معمولی از توان بالاتری بر خوردار هستند. و معمولا قیمت بالا تری نیز دارند. در تصویر زیر نوعی دریل چکشی را مشاهده می‌کنید.

دریل ستونی
یکی دیگر از انواع دریل که در این بخش قصد بررسی آن را داریم، دریل ستونی است. دریل های ستونی جزو ابزار های کارگاهی و کاملا صنعتی به شمار می‌روند.اصلی ترین کاربرد دریل های ستونی سوراخ کاری به صورت قائم و ۹۰ درجه با دقت بالا است. توان دریل ستونی بسیار بیشتر از دریل های برقی معمولی است. که برخی از آنها نیز دارای موتور سه فاز هستند.در قسمت جانبی این نوع. از دریل ها، یک اهرم یا فلکه قرار گرفته. که با چرخاندن آن مته به بالا و پایین حرکت می کند. و امکان سوراخ کاری را فراهم می‌کند.

ولتاژ باتری دریل
بر روی باتری دریل شارژی عددی نوشته شده است که با ولت بیان می‌شود. این عدد قدرت دستگاه را نشان می‌دهد. هرچه ولتاژ بیشتر باشد دریل قوی تر بوده و گشتاور بیشتری در سطوح سخت تولید می‌کند.

ظرفیت باتری
هر چه عدد آمپراژ بالاتر باشد مدت زمان طولانی‌تری می‌توانید از دریل استفاده کنید. البته باید نوع کار را هم در نظر بگیرید هرچه کار سخت‌تر باشد مصرف باتری بیشتر می‌شود.

باتری لیتیم یون
باتری لیتیم یون در بیشتر. دریل‌های شارژی به کار برده می‌شود. این باتری‌ها علاوه بر این که برای محیط زیست امن هستند سبک و قوی هم هستند. باتری لیتیم یون را می‌توانید هر زمانی که بخواهید شارژ کنید مهم نیست باتری چقدر پر یا خالی باشد. افزون بر این که این باتری‌ها خودشان تخلیه نمی‌شوند. یعنی اگر باتری پر را در طولانی مدت کنار بگذارید هر زمانی که بخواهید. آماده استفاده بوده و فقط مقداری از شارژ آن کم شده است.

سرعت دریل
سرعت دریلها که با واحد RPM (دور در دقیقه). نمایش داده می‌شود. بیانگر سرعت چرخش مته در دریل است. این عدد سرعت چرخش دریل به صورت آزاد و بدون درگیر شدن با هر سطحی را نشان می‌دهد. معمولا با درگیر شدن مته با سطح میزان سرعت دریل کاهش می‌یابد. در برخی از دریل‌ها می‌توان سرعت را تغییر داد. تغییر آن مثل گشتاور بستگی به نوع موادی دارد که روی آن کار می‌کنید. سرعت پایین برای بازو بستن. پیچ و یا دریل در مواد نرم مناسب است. اما سرعت بالا برای دریل در سطوح سخت‌تر.

شدت ضربه دریل
شدت ضربه نشان دهنده نیروی چکشی دریل است. هرچه این عدد بالاتر باشد ضربه‌ها سنگین‌تر و محکم‌تر است. عملاً سرعت ژول بالا سرعت حرکت دریل را بالا می‌برد. که در عمل تراشیدن و تخریب بسیار مهم است.

طراحی دسته
راحت بودن دسته دریل نکته بسیار مهمی است زیرا ابزار را راحت‌تر دست می‌گیرید و مجبور نیستید دائماً جای دست را هنگام کار تغییر دهید. به علاوه راحت‌تر می‌توانید فشار دریل را در نقطه مناسبی اعمال کنید.

لرزش‌گیر دریل
لرزش‌گیر به‌وسیله جذب انرژی از اصطکاک و گرمای ایجاد شده. هنگام روشن بودن دریل، لرزش ابزار را کاهش می‌دهد. لرزش‌گیر نه تنها نتیجه کار بهتری ارائه می‌دهد بلکه طول عمر ابزار را نیز بالا می‌برد.

کلاچ دریل
یکی از ویژگی‌های مفید دریل‌های چکشی کلاچ ایمنی است. هنگامی که بار اضافی به ابزار وارد می‌شود و دریل در حین چرخش به چیزی برخورد می‌کند کلاچ ایمنی دریل و مته را متوقف می‌کند.

چگونه دریل مناسب نوع فعالیتمان را انتخاب کنیم؟
مهمترین نکته در انتخاب صحیح یک دریل، در نظر گرفتن نوع کاربرد. مورد نظر و انتظاری که از آن دارید است. اگر قصدتان از خرید دریل، کاربرد های سبک است و می خواهید با کمترین هزینه ممکن یک دریل جمع و جور تهیه کنید، می توانید به سراغ دریل های برقی معمولی با توان ۳۵۰ تا ۵۰۰ وات بروید.اما اگر می‌خواهید از دریل برای سوراخ کاری‌های مکرر و بخصوص قطعات فلزی استفاده کنید، می توانید دریل هایی با توان بالا مثلا در بازه ۶۰۰ تا ۸۵۰ وات تهیه کنید که البته دریل هایی که دارای قابلیت چکشی هستند در اولویت قرار دارند چرا که در مواقعی که قصد سوراخ کردن مصالح را دارید می توانند به کمک‌تان بیایند.

کلام آخر
امیدواریم که مطالب ارائه شده در این مقاله یه شما کمک کنند تا بتوانید بسته به نوع نیازتان بهترین دریل را تهیه کنید.منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم. موفق باشید.

لغو پاسخ