خانه » آرشیو مقالات » اکستروژن آلومینیوم
سلام به همراهان عزیز تایلان.
امروز در این مقاله قصد داریم تا شما را با فرآیند اکستروژن و مراحل آن آشنا کنیم .
اکستروژن آلومینیوم فرآیندی است که در اغلب موارد برای تولید پروفیل آلومینیوم یک دست و هم شکل استفاده می شود. با این روش می توان محصولاتی با کیفیت و قیمت پایین تولید کرد . همچنین با کمک روش اکستروژن میتوان قطعاتی باریک، توخالی و با درجه تحمل معین و خصوصیات مکانیکی مناسب تولید کرد.
آلومینیوم به خاطر داشتن خصوصیات و ویژگی های بسیار خاص، رایج ترین متریال با قابلیت اکسترود شدن است و بر همین اساس پروفیل های اکستروژن آلومینیوم در طراحی مبلمان، قطعات ماشین آلات، وسایل آشپزخانه، اتومبیل ها، کشتی ها، مخازن اکسیژن غواصی، لنز دوربین ها، آسیاب های بادی، پنل های خورشیدی و سایر کاربرد ها که تعدادشان بسیار زیاد است،کاربرد دارند.
قالبهای اکستروژن آلومینیوم
قالب های اکستروژن آلومینیوم تقریبا در هر فرم و سایزی ساخته می شوند. برخی قالب ها فلت یا تخت هستند در نتیجه به کمک آن ها پروفیل های فلت یا تخت تولید می شود.
برخی قالب ها هم تو خالی هستند در نتیجه پرو فیل های تو خالی یا نیمه تو خالی می باشند. در واقع در اینوع قالب ها، یک بخش ان سوراخ یا حفره دارد که بیلت آلومینیومی با فشار از درون ان عبور داده می شود و بخش دیگر آن دور تا دور پروفیل را می سازد.
اکستروژن آلومینیوم فرایندی است که طی آن بیلت آلومینیوم توسط دستگاه پرس به درون قالب با سطح مقطع مشخص وارد می گردد تا پروفیل هایی با قطر معین خارج شوند. کل این فرایند را به ۱۰ مرحله تقسیم کرده ایم که همراه با مراحل بعدی جهت تولید در ابعاد واندازه های مورد نیاز مشتری در این مطلب توضیح داده شده اند.
اکستروژن آلومینیوم طی چند دهه اخیر در زمینه طراحی و ساخت محصولات افزایش چشم گیری داشته است . طبق گزارش منتشر شده از technova، بین سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ رشد جهانی بازار اکستروژن آلومینیوم با احتساب نرخ رشد مرکب سالانه(CAGR )، حدود ۴ در صد است.
منظور از اکستروژن آلومینیوم چیست؟
اکستروژن آلومینیوم فرایندی است که در طی آن ماده آلیاژ آلومینیوم با فشار زیاد از درون قالب عبور داده شده تا پروفیل با سطح مقطع مشخص تولید گردد. بیلت آلومینیوم توسط یک دستگاه قوی و قدرتمند به درون قالب فشار داده شده و سپس از سمت دیگر آن بیرون می آید.
متریال اکسترود شده به شکل یک قطعه طویل از منفذ قالب بیرون می آید که دقیقا فرم همان منفذ قالب می باشد. در این حالت آلیاژ آلومینیوم دقیقا به همان شکل قالب در امده و توسط بخش ریلی مانند یا میز غلتک دار بیرون کشیده می شود.
از نظر مفاهیم ابتدایی درفرآیند اکستروژن آلومینیوم نسبتا ساده است چون نیروی وارد شده به آلومینیوم دقیقا مشابه فشاری است که با انگشتان روی تیوب خمیر دندان وارد می کنید و خمیر دندان به فرم دهانه تیوب از ان خارج می شود.
تیوب خمیر دندان دقیقا همان نقش قالب اکستروژن را دارد چرا که یک بخش دایره ای جامد و محکمی است که خمیر دندان به شکل اکستروژن جامد و بلند از آن خارج می شود. اکثر مواقع شکل های اکسترود شده آلومینیومی شامل نبشی، کانال و لوله های گرد هستند. با این حال فرآیند اکستروژن امکان تولید فرم های بسیار پیچیده تر را هم فراهم کرده است.
پروفیل های آلومینیوم چند نوع هستند؟
بعضی از پروفیل ها فقط از درون یکحفره عبور داده می شوند اما پروفیل های کوچکتر را می توان از چندین سوراخ مثلا به تعداد ۱۶ حفره عبور داد. بعضی از قالب ها هم هستند که ترکیبی از شکل های توپر، نیمه خالی و تو خالی در یک قالب هستند. در هر صورت هر نوع قالب کاربرد خاص خود را دارد و استفاده از آن بستگی به طراحی و سایز پروفیل خواهد داشت.
انواع پروفیل آلومنیومی
توپر:هیچ فضای داخلی یا منفذی ندارد مثل نبشی تیرچه ومیله.
توخال: حداقل یک فضای داخلی یا منفذ دارد مثل تیوب های مربعی و مستطیلی شکل.
نیمه خالی: تا حدی یک فضای خالی دارند مثل کانال c شکل با شکاف کوچک.
مراحل اکستروژن آلومینیوم شامل ۱۰مرحله میشود که ما به اختصار در این مقاله به معرفی آن میپردازیم:
اماده سازی قالب اکستروزن و انتقال به سمت دستگاه پرس اکستروژن آلومینیوم
قبل از اکستروژن، بیلت آلومینیومی حرارت داده می شود
بیلت آلومینیومی وارد دستگاه پرس اکستروژن می شود
دستگاه پرس، بیلت را با فشار به درون محفظه وارد می کند
متریال اکسترود شده از قالب بیرون می زند
اکستروژن ها در طی مسیر حرکت خود بر روی میز غلتک دار خنک می شوند
پرو فیل ها در اندازه های مشخص با دستگاه برش داده می شوند
دمای پروفیل ها را به دمای اتاق می رسانند
پروفیل ها باید کشیده شوند تا هم تراز گردند
پروفیل ها برای برش نهایی به میز اره منتقل می شوند.
جمع بندی مطالب
اکستروژن آلومینیوم به فرایند ساخت قطعاتی به شکل پروفیل هایی با سطح مقطع مشخص می گویند که در آن آلیاژ گرما داده شده از درون یک قالب عبور داده می شود.
شکل استرود به صورت توپر، تو خالی و نیمه تو خال است و اشکال پیچیده تری هم می توانند داشته باشند. در مرحله آخر اکستروژن ، پروفیل هایی به طول ۸تا ۲۴ فوت(۲.۵ تا ۷.۵ متر) تولید می شوند که برای رسیدن به ابعاد و ویژگی های مد نظر مشتری وارد مراحل گرما دهی ، پرداخت و تولید می شوند.
گروه صنعتی ما با بهره گیری از روش های معتبر توانسته محصولاتی با کیفیت و دوام بالا در اختیار شما عزیزان قرار دهد. همچنین به شما عزیزان پیشنهاد میکنیم با مطالعه مقاله پایه کابینت و ریل کمد دیواری اطلاعات مفیدی را کسب کنید. با تشکر از شما که تا پایان این مقاله همراه ما بودید منتظر نظرات و پیشنهادات شما دوستان عزیز هستیم.