خانه » آرشیو مقالات » سبک طراحی ویکتوریایی
سلام به همراهان گرامی تایلان.
در این مقاله قصد داریم که باهم به انگلستان قرن ۱۹ سفری کنیم تا با سبک طراحی داخلی آن آشنا شویم همراه ما باشید.
یکی از سبک های معماری است که به دوره ملکه ویکتوریا (۱۸۳۷ – ۱۹۰۱) تعلق دارد. این سبک عمدتا سبک هایی از معماری را توصیف می کند که از اواسط تا اواخر قرن نوزدهم محبوب بودند.
از مهم ترین ویژگی های سبک معماری ویکتوریایی
می توان به استفاده از تزئینات بسیار زیاد در نمای بیرونی ساختمان اشاره کرد.
این سبک هنوز هم طرفداران خاص خود را دارد و برخی افراد علاقه مند به استفاده از این سبک در نمای بیرونی ساختمان و حتی دکوراسیون داخلی خود هستند. اگر علاقه مند به آشنایی بیشتر با سبک معماری ویکتورین هستید در ادامه با ما همراه باشید. معماری دوران ویکتوریا به تزئینات و شکوه ساختمان ها و طراحی داخلی ساختمان ها توجه ویژه ای داشتند. در حالی که در معماری دوره ویکتوریا سبک های مختلفی استفاده شده است، برخی از ویژگی های زیر به شما کمک می کند تا سبک ویکتوریایی را از ظاهر تشخیص دهید:
سقف های شیب دار
آجر ساده یا رنگ آمیزی شده
شیروانی های تزئین شده
نرده های آهنی رنگ شده
گلدسته های پشت بام کلیسایی شکل
پنجره های کشویی و پنجره هایی که عمودی باز و بسته می شوند
برجک های کوچک یا ستون های هشت ضلعی یا گرد که نگاه را به سمت بالا جلب می کرد
دو یا سه طبقه
ایوان های پیچ در پیچ بزرگ
باغهای کوچک
ناهماهنگی
رنگ در سبک ویکتوریایی
در همه سبکهای دکوراسیون، رنگ یکی از مهمترین عوامل است و شاید بتوان آن را اولین عنصری دانست که به چشم میآید. در دکوراسیون ویکتوریایی طیف رنگها همان شکوه و وقاری را تداعی میکنند که بقیه عناصر نشاندهنده آن هستند
رنگهای تیره در هنر ویکتوریایی بیشتر رایج هستند.
رنگهایی مانند زرشکی، میشی، سرمهای، قهوهای و سبز مخملی اشرافی بیشترین میزان استفاده را دارند.
این رنگها روی دیوار، پردهها، مبلمان و دیگر عناصر خانه استفاده میشوند.
پرده و فرش در دکوراسیون ویکتوریایی
در گذشته پوست سفید و روشن یکی از معیارهای زیبایی به شمار میرفته و نشانه تجمل و ظرافت و اشرافی بوده است. گذشتگان معتقد بودند آفتاب برای پوست ضرر دارد به همین دلیل در سبک ویکتوریایی شاهد پردههای ضخیم با رنگهای تیره هستیم که از نفوذ آفتاب به درون خانه جلوگیری میکنند. پردههای مخمل قرمز یا سبز در این سبک رواج بسیاری دارند.
امروزه ما از اهمیت ورود نور و آفتاب به خانهها آگاه هستیم. به همین دلیل اگر میخواهید سبک ویکتوریایی داشته باشید و در عین حال از نور خورشید نیز محروم نشوید، میتوانید از پردههای حریر روشن استفاده کنید و روی آنها والان مخمل تیره نصب کنید. دقت داشته باشید که مدل والان قابلیت باز و بسته شدن داشته باشد که هر وقت خواستید بتوانید آنها را کنار بزنید.
نکته مهم دیگر انتخاب فرش است. در سبک ویکتوریایی از فرشهای نفیس شرقی و اشرافی استفاده میشده است. فرشهای دستباف ایرانی بهترین گزینه هستند. هر چه کیفیت فرشهای بالاتر باشد، وقار و تجمل و سبک اشرافی سبک دکوراسیون شما بیشتر میشود. در این سبک به هیچ وجه از فرشهای مدرن استفاده نکنید. حتی اگر توانایی خرید فرشهای دستباف را ندارید، از میان فرشهای ماشینی گزینهای را انتخاب کنید که طرح و نقشی شرقی و سنتی داشته باشد. در این سبک از فرشهای بزرگ استفاده میشود.
مقاله پیشنهادی ما به شما دوستان عزیز:طراحی داخلی به سبک استوایی
مدل های مبل مورد استفاده در طراحی داخلی ویکتوریایی
همان طور که پیش از این گفتیم در این نوع طراحی به دنبال شکوه و زیبایی هستیم پس باید از مبلمانی خاص با طراحی خاص استفاده کنیم. معمولا مبل هایی که در این نوع دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می گیرند دارای کنده کاری و نقش و طرح های زیاد هستند.
فرش ها در دکوراسیون داخلی به سبک ویکتوریایی
هیچ فرشی به اندازه فرش های شرقی و اصیل نمی تواند شکوه و جلال مورد نظر در این سبک را به دکوراسیون داخلی خانه بیاورد. معمولا برای این طراحی، چه برای فضای اتاق نشیمن و چه برای سایر اتاق ها از فرش های گران قیمت و اصیل استفاده می شود
شومینه و گچ بری در طراحی داخلی سبک ویکتوریایی
گچ بری های تزیینی که روی سقف اتاق ها و یا دیوار ها نصب می شوند در دکوراسیون داخلی به سبک ویکتوریایی کاربرد فراوانی دارند. اگر می خواهید در خانه از شومینه استفاده کنید باید آن را از سنگ مرمر انتخاب کنید که با سایر وسایل باشکوه خانه هماهنگ باشد.
وسایل تزئینی در سبک ویکتوریایی
تا اینجا حتما متوجه شدهاید که ویژگی بارز دکوراسیون ویکتوریایی اغراق و تجمل و سبک اشرافی است. پس هرچه بیشتر از وسایل تزئینی استفاده کنید بهتر است! گلدانها و کریستالهای ظریف، رومیزیهای پرنقش و نگار، لامپهای دکوراتیو، ظروف چینی باکیفیت، مجسمههای بزرگ و کوچک و … همه عناصر لازم این سبک اشرافی هستند. پس اگر از خانههای شلوغ و پر از وسیله خوشتان نمیآید، سبک دیگری را انتخاب کنید. دقت داشته باشید که تمامی وسایل تزئینی باید با نظم و هماهنگی کنار هم قرار گیرند و اتاقها نباید شلخته و شلوغ به نظر برسد.
پوشش کف، دیوار و سقف در دکوراسیون ویکتوریایی
در این سبک اشرافی هیچ قسمتی از خانه بدون جزئیات رها نمیشود. دیوارها و سقف معمولا گچبری میشوند. کاغذدیواریهای گلدار و با نقش و نگارهای ویکتوریایی نیز در این سبک بسیار رایج است. رنگ دیوارها در بعضی موارد تیره میشود و روی آنها قابها و فریمهای طلایی به کار میرود. این فریمها برای قرار دادن شمعدانها و قاب عکسها و نقاشیها استفاده میشوند. دیوارها معمولا به دو قسمت و دو رنگ تقسیم میشوند.
در گذشته روی سقفهای بلند علاوه بر گچبری از نقاشی نیز استفاده میشد. نقاشی صحنههایی از انجیل یا کپی آثار کلاسیک بیشترین رواج را داشتهاند.
کفپوش در این دکوراسیون اشرافی اهمیت زیادی دارد. بهتر از پارکتهای چوبی تیره استفاده شود. روی کفپوشها نیز فرشهای بزرگ شرقی انداخته میشود.
مصالح در سبک دکوراسیون ویکتوریایی
در مورد استفاده از مصالح در این سبک محدودیتی وجود ندارد. هر چند که بیشتر از مصالح کلاسیکی مانند چوب، سنگ مرمر و گچ استفاده میشود. به هر حال هر عنصری که در این سبک به کار میرود باید از بهترین نوع و بالاترین کیفیت باشد. شومینههایی که با تزئینات چوبی یا مرمری ساخته شده باشند یکی از ویژگیهای این سبک هستند. هر مادهای که در سبک ویکتوریایی به کار میرود باید تزئینی و تداعی کننده شکوه و تجمل باشد.
جمعبندی
سبک دکوراسیون ویکتوریایی یک سبک مجلل و با جزئیات فراوان است.
این سبک معماری و هنر از سال ۱۸۲۰ در انگلستان آغاز شد و به تدریج در قسمتهای مختلف جهان رواج پیدا کرد.
رنگهای سبک ویکتوریایی تیره و عمیق و از طیف زرشکی، قهوهای و سبز مخملی تزئینی هستند.
دیوارها و پردهها در این سبک با رنگهای تیره پوشانده میشوند.
دیوارها و سقف با گچبری و نقاشی تزئین میشوند.
مبلهای ویکتوریایی بزرگ، پرانحنا و با کندهکاریهای فراوان هستند.
وسایل تزئینی نقش بزرگی را در این سبک ایفا میکنند.
کریستالها، مجسمهها، رومیزیها و به طور کلی وسایل تزئینی باید از بهترین نوع انتخاب شوند.
سبک ویکتوریایی یک سبک بسیار گرانقیمت است.
کلام آخر
با سپاس فراوان از شما همراهان گرامی که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید.منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم.